Thursday, 29 March 2012

bila picture mula berbicara ~



setelah sekian lama tidak update kini ara kembali walaupun bukanlah datang seperti yang diharapkan..
entry kali ni ara nak biar gambar2 yang ara upload je ceritakan apa yang berlaku kat ara kebelakangan ni..
& sangat terharu apabila dapat tahu ada juga orang yang sudi lawat blog ara ni walaupun bukannya ada yang menarik pun.. 
hee.. 
lets start our picture story ::::

ara banyak habiskan masa dengan budak2 ni.. hee..

saat tiada keluarga di sisi sahabat senegeri jadi pengubat rindu..

sekadar tambahan.. entah gift apa la yang ara dapat tu kan..

selain di ADHOC SARAWAK.. ara aktif sikit dalam aktiviti DPP.. ikut tema pink + rabbit.. aha..

kawan-kawan terbaik saya... -sayang tak owg ilak2.. -


sekian dari saya sii cilik ara..
dengan ini ara nak maklumkan ara rindu dengan semua  readers kat sini...


Monday, 12 March 2012

wonderful & unique cakes ~



hye.. curi masa rehat jap nak mencoret.. hee..tadi kan ara terserempak dengan kek yang sangat unik dekat google search la.. lepas tu ara pun curi beberapa gambar yang ara suka & akan tempek kat sini.. kalau kawan-kawan dapat hadiah kek macam ni rasa-rasa nak makan or ???
jom tengok apa yang ara dapat..


tadi ara dok usha Nikon .. erm ada niat nak beli la tu.. aha.. suka sangat tapi MR SAYANG cakap sabar dulu k.. nanti kita beli sesama.. ok darl as u wish.. untuk senangkan hati ara usha je lah gambar dia.. tak sangka jumpa benda tu.. aha..nice one..


ni pulak,, buah hati pengarang jantung ara.. sii blackberry ni sentiasa ada bila-bila masa ara memerlukannya.. sweet tak.. hee.. sayang sangat kat dia ni.. thankz papa..




haa.. cantik memang lah tak.. cute pun tak.. but it still dalam kategori unik kan.. saja nak pilih sesuai dengan citarasa ara sebab baru dapat printer PIXMA MP287.. thankz MR SAYANG sebab bersabar dengan kerenah ara masa buat pemilihan printer ni erk..


boleh tak bagi ni untuk buah hati?? ahaha.. tu laa.. siapa suruh pagi petang siang malam.. bola jer.. aiya..


sweet sangat.. hee.. nak tahu apa dalam fikiran ara?? hee.. biarlah rahsia.. jangan fikir negatif lak k..

ok semua done.. tu jer yang boleh ara kongsi untuk petang ni.. hee..
sekian dari saya sii cilik ara.. SALAM



Segmen Fill in the blank ~




hye sahabat~
kali ini entry ara tak de lah berinformasi sangat sebab ara busy sangat.. tak lama lagi ara akan mengahadapi mid sem.. parah giler kalau kantoi.. ara tak nak.. hee.. so muncul kat sini untuk siapkan tugasan yang agak mencabar masa.. erm,. apa pun ara try buat juga mana yang mampu.. doakan ara ok.. 
meh tengok jawapan segmen ni...

No.
BLOG&BLOGGER
PERKARA-PERKARA
1.
PariPariPutih – PARI_PARI PUTIH –http://paripariputih.blogspot.com/
Success is simple. Do what is right, the right way, at the right time!" ~ Happy blogging..."
2.
Lang Radzlan – Suatu Perjalanan –http://jebatdurjana.blogspot.com/
Anak Desa Yang Perjuangkan Nasib Bergelandangan Di Kotaraya
3.
Maszull – ♥♥ MAMA MASZULL ♥♥  http://maszull.blogspot.com/
Mama seorang isteri kepada En.Dzolkarnine bin Hassim,seorang ibu kepada tiga orang puteri yang manis
4.
 Wak Irwan Syah – united minds – http://badsocks.blogspot.com/

I Believe Old Trafford Is The Theatre Of Dream But Only For United
5.
Nazura Naa – seuntai kata . –http://pinkypinxes90yahoocom.blogspot.com/ 
Sekarang nie jadi student tegar UTM. 3rd year student of degree REMOTE SENSING
6.
nmkhairulazlan – semanis epal –http://nmkhairulazlan.blogspot.com/
Saya seorang guru yang sama seperti manusia lain yang punya jiwa dan kehidupan..
7.
   Azhafizah Md Nor – Sihatimerahjambu  http://www.azhafizah.com/
PINKAHOLIC+SHOPAHOLIC | Japanese's and arts Lover | menulis untuk berkongsi cerita | Mencari kawan bukan mencari lawan | B.Eng(Hons)in electrical/electronics |
8.
Husna – equilibrium – http://husnamn.blogspot.com/
I am a wife to a very handsome yet loving husband, a mother of 2 kids, also a PhD candidate in Molecular Medicine.
9.
mselim3 – mselim3.blogs.com –http://mselim3.blogspot.com/
  Kesederhanaan penampilan diri, seorang suami, pekerja dan student di kolej swasta separuh masa
10.
dzull 'benjy' hairey – BesT of ME!!! –http://benjy1209.blogspot.com/
i'm simple, optimisic & fun guy...I try to reach out my potential n character to be a better person..
11.
 EyqaLuvender – MY LA-DI-DA AUTUMN – http://myla-di-daautumn.blogspot.com/
Call me Eyqa/Iqa. Me n purple. I hate LOVE. Ok,sy tipu. Sy peramah tp kurang b'ckp. That's why sy suke merepek dlm blog.
12.
  man yusoef – .osman yusoef. – http://manyusoef.blogspot.com/
Seorang lelaki memiliki nama yang klasik, obses kepada Hermione Granger dan Taylor Swift serta gemar menulis entry menggunakan pelbagai kata ganti diri pertama bergantung pada keadaan
13.
NUke Rude – Nuke Rude – http://nukerude.blogspot.com/
 Mungkinkah tewas dengan emosi?
14.
Putri – l.i.r.i.k. l.a.g.u. + l.i.f.e –http://liriklagulife.blogspot.com/
Love blog like a love song
15.
 amaraizat – lagenda AMARAIZAT – http://amaraizat.blogspot.com/
Masing – masing ada masalah sendiri. Masalah dunia, masalah peribadi luahkan jangan simpan dalam hati cerita saja di belog ini
16.
 dim Benihana – Island of dim – http://islandofdim.blogspot.com/
blog ini akan hanya cerita mengenai aku, apa yang berlaku disekiling aku dan apa juga yang aku terfikir untuk berkongsi.
17.
SAYA BUKAN SAMDOL. – SAYA BUKAN SAMDOL. –http://lidieluvprince.blogspot.com/
Panggil je aku Ed atau Nabil untuk lebih machoo dan kacak.
18.
Radiey Razana – Dunia Sendiri Bikin –http://duniasendiribikin.blogspot.com/
Dunia saya :D Kehidupan saya :D Matlamat hidup saya :D Semua tu adalah diri saya :D
19.
  aRiF FiTri – FANTASI vs REALITI – http://frantesi.blogspot.com/
Ada yang berpendapat mencari kebahagiaan itu ibarat mengutip serpihan kaca yang pecah.Ada yang berjaya mengutip dengan banyak dan ada yang megutip paling sedikit.Tapi tiada seorang pun yang berjaya mengutip kesemuanya.Kerana tatkala mengutipnya pasti ada yang terluka...
20.
cakarewala – cakerawala – http://cakarewala.blogspot.com/
nur adlina mansor
29 november 1994





















































haa.. yang kaler oren sikit tu yang ara isi ok.. isi tempat kosong lah katakan.. ngee.. finally walaupun bukan orang yang pertama siap tapi ara berpuas hati dengan hasil kerja ara.. terima kasih masa.. 

ok sekian sahaja dari sii cilik ara.. SALAM..


Saturday, 10 March 2012

awesome blog that i realy love it




hye sumandak-sumandak yang dikasihi sekalian..
apa khabar?hope all of us totally in good condition..dihari terakhir ( last but not list ) ara nak kongsi kepada semua pembaca mengenai blog-blog yang ara suka & yang menjadi pilihan pengarang jantung ara..
 yang tak terpilih tu maafkanlah sii cilik ara ni k.. maybe kawan punya blog tak menyerlah di arena blog ara.. but i really appreciate it when you visit my blog..thank you so much.
without wasting our time lets check this out !!
 
♥ AMAZING BLOG THAT I REALLY LOVE IT  
1. Blog Cik Nurfarah

http://bicarafarah.blogspot.com/

kalau nak tahu klinik (blog) dia ni lah yang ara cari kalau blog ara sakit (bermasaalah )..banyak sangat info-info yang membantu menaikkan semangat ara dalam dunia blogging ni.. bila review je blog beliau mesti teringat balik wajah blog ara sebelum ni.. pink-pink gitu.. lain kali ara buat balik k,. really miss it.. apa yang ada dalam blog beliau?? kalau nak tahu jom pakat ramai-ramai terjah blog dia k.. hee. masuk blog dia confirm tak nyesal punya. yakin 90 %..

2. Yana Libra


Since blog dia ni header sama je macam ara so tak boleh nak upload la erk.. same with me tak tengok kecantikan & keistimewaan blog berdasarkan header.. header cantik kalau info tak de tak best juga kan..  (maaf kalau terlanjur kata ).. actually blog dia ni ada 2 owner.. but yang seorang tu ara tak pasti lagi.. kenapa ara pilih blog dia?? sebab one of the owner rajin sangat jenguk atau dengan kata lain singgah di blog ara. terharu sangat.. ini mungkin penghargaan untuk dia.. senang boleh follow blog dia.. rajin nak lawat blog orang.. kita pun jadi rajin kalau orang macam tu kan, fikir-fikir kan lah..

3. Qyrn Dishdush


Qyrn. kawan ara dari sekolah menengah.nakal sama-sama.. minat dia terhadap blog tak payah nak cakap la.. sangat-sangat.. kalau nak tahu owner blog ni lah yang berjasa atas pembikinan header ara masa guna wajah pink dulu.. smart seyh.. thank you darling.. For your information , dia ni menggemari photography so jangan hairan lah setiap entry yang dihasilkan akan membuahkan banyak gambar menarik.. lawat-lawat lah blog beliau k.. InsyaAllah akan dilawat balik.. 

4. Syahirah Zaini




one of the friends and followers yang rajin sangat tagged ara kalau ada contest.. tu pun baru sekali je ara selesaikan tugasan tu.. tapi bestnya dia tak pernah merungut pun & paling penting still tag ara.. blog dia simple & ara suka sangat.. berjiwa ok.. hee.. kalau ringan tulang tu p lah lawat blog dia k.. she's nice like me.. ahah.. love you umy..

5. I am Anim Farahin




Kak Anym .. itulah gelaran yang ara panggil dia ok.. kalau kawan-kawan tak lupa entry yang lepas ara cakap pasal insan yang berjasa dalam penubuhan blog ara kan.. ni lah orang nya.. sweet.. maybe kalau akak ni tak perkenalkan  sampai sekarang tak rajin dalam dunia blog ni kan.. terima kasih yang teramat buat akak FARAHIN ok.. hee.. kalau  nak tahu apa ada dalam blog beliau jom singgah blog dia.. hee..

lastly encik tuan pengarah AWIE OMAR .. setiap minggu pasti blog beliau akan dilawat.. selagi tak lawat tak sedap hati kan...  suka juga sebab blog beliau beri nformasi gitu & berinovasi.. contoh terdekat orang lain semua buat contest yang semua orang pun boleh agak tapi dia ni lain sikit,, boleh2 kan buat game macam NEXT TOP BLOGGER 1 tu.. tak pernah terlintas di fikiran ara.. 

haa.. entry tak habis lagi tau.. jangan blah dulu.. 

Penting bagi saya memperkenalkan sekali lagi program yang ara tengah sertai sekarang..


Alhamdulillah berkat sokongan MR SAYANG saya masih berada di kalangan peserta walaupun sekarang dah banyak rakan peserta yang tersingkir.. seram sangat..  buat  blog yang menjadi pilihan ara tu.. berdoa lah k.. ,moga di sesi akan datang korang pula yang jadi peserta.. seriously best gila..
nak tahu lebih lanjut mengenai prorgam ini KLIK SINI.

ok tu je yang ara boleh persembahkan untuk minggu ni.. maaf kepada follower yang tak terpilih.. maybe next time tu pun kalau kawan-kawan aktif kat sini.. hee.. 
sekian dari saya sii cilik ara..
SALAM.