Monday, 5 March 2012

••► n0 DEBIT n0 cRedit = NO LIFE ♥



hye sahabat-sahabat blogger sekalian, setelah lama tidak muncul kini ara muncul sekejap.. busy la .. sorry k.. entry pun tak banyak yang ara dapat hasilkan sekarang ni,, kesian kan,.. tapi tak pe lah ara hilang bukan bermaksud tak rindu & tinggalkan dunia blogging tapi .... mengertilah keadaanku k.. hee..

haa.. dapat teka tak entry ara kali ni pasal apa??

kalau yang dapat teka tu memang hebat lah.. hadiah di atas kehebatan awak-awak tu silalah letak link di komen entry ni... akan ara lawat.. hee..

sebenarnya ara nak cerita tentang kehidupan seorang yang bergelar AKAUNTAN , SISWA/SISWI PERAKAUNAN , PELAJAR PERAkAUNAN & semua yang berkaitan dalam dunia PERAKAUNAN @ ACCOUNTING.  Bagi ara sebagai seorang siswi yang mengambil jurusan perakaunan memang tidak dapat dinafikan debit & kredit amat penting serta sentiasa bersangkut paut. Malah tanpanya pelajaran tidak akan lengkap. walau apa pun tajuk yang dipelajari 2 benda tu tak akan lari jauh. seperti yang ara cakap NO DEBIT NO KREDIT NO LIFE.. begitu pentingnya untuk kami mengetahui dengan lebih terperinci benda tu,. 

dalam situasi realiti begitu jugalah,, hidup kita tak akan lengkap dengan tambah tolak. Maksudnya?? dengan kata mudahnya BUANG YANG KERUH AMBIL YANG JERNIH.. dimana kita akan DEBIT perkara yang baik dan CREDIT benda yang kurang baik .. betul tak?? siapa sangka DEBIT CREDIT ni pun ara boleh samakan dengan kehidupan harian ara.. 

pesanan untuk diri sendiri : jangan mudah berputus asa.. walau susah mana pun subjek yang di ambil jadikan ia sebagai satu cabaran. ubah mind site..jangan berfikiran negatif.. PERAKAUNAN adalah makanan ruji bagi seorang SISWI PERAKAUNAN.. ok..

ok sekian dari saya sii cilik ara.. ada silap salah ara mohon maaf.. 


2 00 cuit2 ara:

Feza said...

kalau hutang ngan ptptn tu camna plak. hahaha

aR!shQimi said...

hutang is hutang,,
kalau tak nak bayar must get 1st class right??
pernah dengar tjuk entry ara ni,
tapi tak ingat bila,