Tuesday, 6 March 2012

itz all about deliarayushe.blogspot.com ♥





hye kawan-kawan sekalian.. walau terlambat ara tetap berusaha menyiapkan dalam masa yang dup dap dah ni.. BETTER LATE THAN NEVER lah katakan.. tak serik lagi walaupun dah kena sound lambat wujudkan entry hari tu kan.. sedih sangat. tapi apa boleh buat sendiri punya salah.. lalala..ok lets start our reading with the tittle " deliarayushe.blogspot.com history "



1. Bila deliarayushe.blogspot.com diwujudkan??



jujur ara katakan ara sendiri lupa sejak bila ara berblogging & mewujudkannya,,ara rungkai berdasarkan info yang terdapat di profile ara.. ia menyatakan bahawa aracahayacinta telah ON BLOGGER SINCE JUNE 2011.. apa yang ara ingat ara cipta benda alah ni selepas ara tamat pengajian di matrikulasi.. almaklum lah lama sangat jadi penganggur geseran tu yang masa terasa amat lama & tak tahu nak buat apa.. dan ara nak berterima kasih kepada roomate ara masa kat matrik dulu sebab memperkenalkan blog kepada ara.. hee.. walaupun bukanlah secara langsung.. 


2. Siapa yang memberi dorongan ??



soalan ni susah sikit nak jawab .. hee.. sebab nya selalu kalu dalam belajar mestilah jawab parents kan yang bagi dorongan.. tapi dalam dunia blogging ni ara tak rasa ianya berkaitan. cumanya harus lah juga berterima kasih sebab ayah dah bagi dorongan secara tak langsung dengan sedekahkan broadband kepada ara yang membolahkan ara berblogging, hee.. Selain itu insan yang penting yang sentiasa memberi dorongan, MY DARL MY HERO semestinya kerana dia seorang je lah insan yang akan dapat tahu hal-hal blog ni, lagi-lagi berkaitan dengan NEXT TOP BLOGGER 1 ni.. result mingguan akan sampai kepadanya.. & sekalung penghargaan ara bagi sebab sentiasa wish congratz dengan ara 7 bagi semangat kalau ara duduk carta bawah-bawah sikit.. hee.. 


3. Mengapa nama blog ara jadi ARACAHAYACINTA??



nama tu dah lama dah jadi kesukaan ara,. ARA kat depan tu mestilah kawan-kawan tahu kan sempena apa..& yang belakang tu CAHAYA CINTA.. apa pula tu eh.. actually tu  definisi bagi nama ara sebenar iaitu NUR ASMARA .. nur tu tahulah kan CAHAYA & ASMARA tu ada cikgu ara cakap CINTA .. mungkin lah kot.. tu yang jadi macam tu.. jangan tak tahu.. ara sanggup cari tau novel yang bertajuk CAHAYA CINTA ni.. nice tak.. hee..


4. Apa kenangan manis sepanjang usia deliarayushe..blogspot.com??



honestly, ara akan sentiasa ingat adalah NTB1 walaupun ianya belum berakhir lagi..tapi terlalu  banyak kenangan manis bersamanya.. 1st , bila tuan pengarah invite join game ni ..2nd, entry ara pernah berada di carta 1,, sangat tidak dipercayai.. sebab bersaing dengan orang kuat-kuat doe.. 3rd, pernah dapat IMUNITI yang peserta semua idamkan, TERIMA KASIH TUAN PENGARAH BAGI ARA PELUANG NI..ara akan kenang sampai bila-bila

 TAHNIAH kat aracahayacinta. Akhirnya dapat No.1! 




5. Apa kenangan pahit??



erm apa erk..?? ada ke.. ada kot bila mana tangan ni terlalu gatal nak tukar macam -macam.. nak cantikkan blog kononnya tapi hasilnya jadi hancur.. nak menangis pun tak guna,, terpaksa lah guna bantuan insan bertauliah sikit dalam bidang ni.. ahaha.. 1 lagi sangat sedih & hampir berputus asa bila ada entry ara yang tak diterima.. tapi bila fikur balik sendiri yang salah.. hee.. tak nak touching2 ok.. ngee...


Kepada aracahayacinta, ya, memang kamu ada buat assignment yang diminta, tapi maaf la sebab entri tu dipost selepas tarikh assignment itu ditutup. Jangan risau entri tu memang terbaik. Mungkin terpilih untuk minggu depan.


ok ara tak nak lah tambah apa-apa maklumat.. lambat sangat dah ni,.. takut tak sempat lagi.. ahaha.. ups lupa lagi.. kepada sahabat handai yang tidak tahu ara dah tukar email blog ara daripada ARACAHAYACINTA.BLOGSPOT.COM kepada DELIARAYUSHE.BLOGSPOT.COM..

ok itu sahaja yang dapat ara tampilkan untuk tugasan kali ini.. sekian dari saya sii cilik ara..
SALAM


0 00 cuit2 ara: