Sunday, 19 February 2012

sweet sour memory ♥ ✔




hye everyone.
eh berhabuk blog ara 2 3 hari ni..
memang tak dapa dinafi la bila jejak kaki balik uni semula busy memanjang..
tapi berbekalkan sokongan kawan2 blogger yang lain..
ara tetap akan update walaupun tak sekerap masa cuti hari tu..

sampai je UUM 
krringggg,, krriiiingggg

A    : jom jalan esok
ara : nak pergi mana? penat lagi la..
A  : alaa bukan lama pun..jom la sementara kelas masih belum jalan sepenuhnya..
ara : tengok la esok macam mana.kalau larat ara pergi la k..
  
7.00 am : krriinnnggg kriinngg.. pergi mandi 8.30 ambik..
( malasnya ,, mode masih penat  tapi keterpaksaan sebab tak nak hampakan orang tersayang )

gambar curi dari en google ok.. maaf pix x berapa ok..

dengan wajah yang penat ara gagahkan juga la kan..
Langkawi  here i come.sampai je langkawi memang dahsyat ramai sangat orang.. tapi nasib baik la ada uncle tu offer kereta sewa.. kira lepas sudah lah kan 1 beban di kepala..tinggal nak cari tempat tinggal.. masuk dalam kereta ara rasa macam berada dalam rancangan THE AMAZING RACE yang dekat AXN tu pula.. dengan map kat tangan..aiya.. ada map kat tangan pun boleh sesat tau..dahsyat.. nak cari hotel nya pun dah berejam.. masa 1 hal bayaran pun 1 hal juga.. ada yang mahal sangat ada yang ok tapi penuh pula.. almaklum la  hujung minggu kan memang ramai la orang yang nak pergi honeymoon & holiday... finally ara & the geng opun jumpa hotel..harga pun boleh tahan..tak mahal sangat tak murah sangat.. petang tu kitorang pergi cable car..pewwiiitt.. malangnya pergi dengan orang yang gayat..aha..memang parah.. tapi best juga..lawak tengok muka gayat diorang..ahaa.. tapi tak boleh juga nak kutuk sangat..dah memang gayat nak buat macam mana kan.. walaupun orang tu macho sangat.. hilang macho naik cable car.. dekat atas tu ara terkejut tengok ada seorang nenek masih mampu meredah jalan yang berliku dan memenatkan.. sedangkan ara yang umur muda macam ni pun dah kepenatan..harap je lah nenek tu selamat sampai dan kembali.. gembira tengok kesungguhan nenek tu.. balik dari cable car.. member ajak mandi tapi kepenatan sangat rasa macam nak demam woo.. pening sangat kot.. tapi tak layan sangat..rugi la kan pergi jauh-jauh tapi sekadar duduk kat hotel.. kitorang pun habiskan masa jalan-jalan di langkawi.. rasa macam bukan berada di malaysia bila tengok warga asing lebih banyak dari orang kita.. tak pe lah pelaburan bagus sangat untuk ekonomi negara kita..hee..
yang sweet nya bila boleh jelajah negeri orang..yang sour nya pula bila jalan dalam keadaan yang tak berapa sihat.. tapi apa pun thanks god sebab masih bagi ara kekuatan dan permudahkan perjalanan ara..

ok dude..ara dah penat dan nak rehatkan diri..ok kan.. ada rezeki nak g langkawi lagi.. jom la share dengan ara apa yang menarik di langkawi.. next time ara pergi situ pula,.hee.. aminn.. k la sayang sekian dari sii cilik ara.. sekian. wassalam..





1 00 cuit2 ara:

Awie Omar said...

aku belajar kat Kedah dulu 3 tahun langsung tak gi gi pulau langkawi. rasa rugi sungguh.