Wednesday, 22 February 2012

" REMPIT" is everywhere



gambar hanya sekadar hiasan

hye kawan-kawan pada hari yang mulia ini, ara nak kongsi kepada semua mengenai REMPIT.Seperti yang kita semua tahu rempit adalah istilah kepada penunggang motosikal yang terlibat dalam perlumbaan haram, biasanya dengan menggunakan moto kapcai atau skuter.Rasanya semua orang pun tahu apa erti rempit kan, anak buah ara yang sekolah tadika pun tahu. Jadi rasanya semua orang pun tahu apa yang ara cuba sampaikan.

Berdasarkan tajuk entry ara,everywhere bermaksud di mana-mana pun terdapat aktiviti rempit ini.Tidak kira la istilah yang digunakan adalah lain tapi masih memberikan makna yang sama.Sebagai contoh di negara kita sendiri serta negara-negara jiran seperti brunei , Thailand , Indonesia dan juga Singapura.dan tidak mustahil juga terdapat di negara-negara lain.Seperti yang kita ketahui juga rempit mempunyai pelbagai aksi dan gaya yang mungkin rasional bagi akal kita mahupun tidak.Risiko untuk menghadapi "kemalangan" di atas perbuatan mereka bukanlah penghalang bagi mereka untuk beraksi.Sehinggakan ada sebilangan yang berminat menubuhkan pertandingan rempit.Percaya atau tidak memang betul-betul terjadi.

Pada asalnya , mungkin aktiviti ini muncul bagi tujuan untuk menghilangkan stress , 'to have fun' , untuk menunjukkan bakat di dalam litar dan sebagainya. Tidak dapat dinafikan asalnya rempit dilakukan oleh golongan yang professional. Tapi malangnya aktiviti rempit ini telah di salahgunakan malah menimbulkan banyak masalah kepada ramai pihak.Antara aksi-aksi yang ditunjukkan adalah seperti menunggang dengan laju, melanggar lampu merah ataupun undang-undang jalan raya,menunggang secara zig zag , melawan arus , dan juga melakukan aksi mengangkat roda.



R E M P I T 
Remaja Enggan Mematuhi Polis dan Isyarat Trafik

Begitulah bentuk akronim yang di bina bagi merujuk kepada aktiviti tersebut.
Mari kita tengok pula 1 gambar yang membuktikan rempit bukanlah hanya di negara kita .


macam ini orang pun ada tau.tak tahu la nak kata macam mana.memang sah-sah REMPIT is everywhere.

Yang ni versi apa erk.. ( geleng kepala )

Taksub sangat dengan rempit kot.

Bila berlakunya sesuatu aktiviti tu mestilah ada kesannya kan.Kalau kesan positif tak pe lah juga kan. ini?? hish-hish.. nak ara nyatakan juga ke apa kesannya.rasanya tak payah kot. sendiri mau ingat la kan..hee..

ok pesanan ara untuk pengguna motorsikal di luar sana. Hati-hati k. jangan sampai menyesal di kemudian hari. sayang semuanya,.

pengakuan : actually ara nak minta maaf kepada pengarah sebab minggu ni ara lambat sikit nak post entry seperti yang di arahkan. luckly ara dah ada senarai tajuk cuma huraian susah nak tafsir & tak tahu kenapa ara pilih tajuk ni. Alhamdulillah walaupun sekarang ni ada sibuk sikit ara masih mampu menyediakan entry-entry walau tak best pun. ( sentap ).
Dan seperti yang diminta dengan rasmi ara nyatakan bahawa entry ini " KHAS UNTUK NEXT TOP BLOGGER 1 -EPISOD 7 "..
buat kawan-kawan yang ingin mengikuti perkembangan game ni bolehlah melayari laman blog AWIE OMAR .

Ok sekian itu sahaja dari sii cilik ara.
Wassalam.


8 00 cuit2 ara:

aR!shQimi said...

kreatif,
triple like,
menarik gila gambar yg ke2 akhir & yg last,
Gud luck k adik manis >>

Feenas Sya said...

memang pun .!
benci budak rempitz .!
;)
like pic yang last one ..
;)

ahmad said...

nice entri ..
haha rempit memang rmai ..
tmbh2 bdk skolah ..
alahai la

Langkawi Ink.Com said...

Awww..great posting!

shat_mashuri said...

rempit ngn polis.. memg xde kesudahan... hahaha

NysaSarah said...

hehe. :D pecah perut tgk tido dgn moto, hahaha. kwn saya taksub dgn kete dye. lepas ni nak suh dye tido je lah dlm kete tu. :p

Daus Hye said...

shemard seyh semua pic2 dia..
ahaha..

Awie Omar said...

terima kasih atas kegigihan anda buat entri ni... terharu...