Friday, 13 January 2012

kebebasan SEMENTARA **



Assalamualaikum semua..

selamat pagi..weh dah tengah hari laa...selalu macam tu kan..asal cuti je pagi petang siang malam pun dah tak ingat..
upz ni selalunya pelajar U yang buat,ara kat matrikulasi dulu pun macam tu juga..
habit buruk yang susah untuk di ubah..
eh hari tu kan ara ada post entry pasal semasa peperiksaan kan...bila masa pula tu ara..
tak ingat la..ehe..buat yang tak ingat sila lah merujuk kepada entry INI ok..
tapi sekarang tak nak la cerita benda yang sama kan..tak da modal lain apa kalau cerita benda sama..
huhu..kawan-kawan ara nak tanya ni kalau keluar dari dewan peperiksaan ( paper last ) apa yang pertama sekali kawan-kawan buat??mesti bermacam-macam ragam kan??haa begitu juga laa halnya dengan ara semalam..keseronokan yang tak terkata..(seolah-olah bebas dari pepriksaan sedemikian lagi )
Pernah tak alami perasaan macam tu??
walaupun hakikat sebenar kebebasab itu hanyalah sementara tapi kalau boleh nak meraikan juga kan?
bukan la semata-mata nak bersuka ria..
kadangkala kita perlu juga bawa diri ke arah keseronokan duniawi.
bukanlah yang melanggar hukum syarak..faham kan apa yang ara nak sampaikan..
sudah la ara mencarut perkara yang entah apa-apa..bosan lah baca..
ok let's start ara punya pengalaman semalam..sehingga lah pagi tadi..

seperti biasa keluar dari dewan je perkara pertama yang ara akan buat adalah SENYUM..
kenapa pula tu senang sangat ke soalan?sangat tu tak ada lah cuma sekurang-kurangnya kita telah lakukan apa yang terbaik dari diri sendiri kan...buka pintu dewan ara cari kawan ara ..walaupun dalam hati teringin je rasa macam nak menjerit,.setelah beberapa hari diselimutkan diri dengan buku-buku ilmiah kan..
tapi oleh kerana fikiran masih waras lagi la..tak nak la ganggu kawan-kawan lain tengah jawab exam kan (upz kantoi keluar dewan awal )..EHE..
ara dengan kawan gerak pergi cafe.lepak-lepak dengan kawan-kawan..
petang tu sampai bilik je kepala otak dah fikir-fikir malam nanti nak buat apa..
MOVIE?JALAN-JALAN?MAKAN SEPUAS HATI?ONLINE SAMPAI PENAT??
huu..nakal kan..kalau ajak belajar tak ada pun semangat macam tu sekali..dunia-dunia..
lepas maghrib je ara dengan kawan mulakan operasi kebebasan SEMENTARA..
eh terus ke?tak  ada lah ara pergi hantar kawan pergi stesen bas..best nya dia dah boleh balik malam tu juga..
untung la orang dekat kan,,tiket sentiasa ada je..-bye-bye HUSNA-jumpa lagi di semester seterusnya..
normalnya macam tu lah habis exam pikiran dah ke rumah kan..
selepas  tu ronda-ronda UUM..tak tahu pula nak pergi mana..pergi la cafe.makan kat situ sampai la pukul 10.
o yeah..balik bilik je roomate ara cakap dia ada banyak movie baru..wah..seperti yang dirancang..
entah apa yang ditengok..pukul 3 baru tidur..wah3..
nak cerita ni hasilnya kebebasan SEMENTARA tu..dapatlah hadiah percuma..
eh buat macam tu pun dapat hadiah ke?tu istilah yang ara guna pakai..maaf..
ara bangun pagi lambat sangat weh..aha..dah tak sempat tengok suasana pagi.huu..
itulah hasilnya..klah ara out jap.
.SALAM>>

5 00 cuit2 ara:

Bella Enveeus said...

harap exam result ok nanti ya.. and suka quote kat pic atas tu.. kena optimis dalam hidup :)

aracahayacinta said...

tq..ehehe..
op laa semuanya berjlan dgn lancar..

nik rosmawati said...

biasa la tu.bab enjoy mmg best kan.hehe

aracahayacinta said...

setuju 98%..ehe..

Awie Omar said...

Biasala tu lepas exam.. nak jugak release tension kan