Saturday, 31 December 2011

31 DISEMBER 2011

gambar hanya hiasan semata2..ehe..
'

Assalamualaikun semua..
yahoo..hari ini alhamdulillah tuhan bagi ara nyawa lagi untuk bernafas di dunia yang sementara ini
THANK YOU ALLAH..
actually kalau tengok post title kali ini..tak ada yang menarik pun..cuma ara nak ada 1 tittle yang melibatkan tarikh..ehehe..
sudah lama rasanya ara tak coret cerita kat sini kan..
busy :(
nak menghadapi peperangan besar..seram..
ehe..mak ara cakap tak ada apa yang nak ditakutkan kalau kita dah bersedia untuk menghadapinya..
INSYALLAH semua akan berjalan dengan lancar..
mak pesan banyak kali kat ara ingat je selalu doa yang dia ajar tu..
bercakap pasal 31 disember 2011..maka berakhir la umur ara 19 tahun..kononnye la.
tu ikut logik nye..kalau ikut kelahiran sebenar ara baru je nak merasa umur 19..uwaarrrrggghh..
tak pe lah bagi peluang kat kawan dulu nak merasa umur kepala 2 di hadapan..
ngek..ada braannnn??
dah boleh kahwin ke umur macam tuh??boleh je tapi ara tak ada perasaan ke arah itu buat masa ini..
nak tamatkn ijazah sarjana muda ni dulu..
ada hati nak kahwin hidup pun masih di sara parents lagi..
ahaha..
k laa ara out dulu k..tak nak tulis panjang ,nanti touching bagai pulak...
susah..ahaha..

p/s : ara tengah homesick..cepat2 lah 15 jan..


Monday, 26 December 2011

CARA UNTUK ADD FRIEND DI MFACE ***

Assalamualaikum..
hye ollzz..tdi ada,skrg ada lgi..ahaha..
sje bru puas ati nih..dri tdi dok godek2 mface tuh..
bru dpat..kah3..
tu pasal budak baru lgi ann..
ahaha..nak bangga ckit ara dh pandai add owg ..
ehhe..
jom blaja dri ara..
ehehe..

Bismillahirahmanirahim..

  1. register / sign up HERE ..
  2. isilah butiran2 yg bkaitan..
  3. if nak tgk kte pnya pge click je kat pix kte o nma ..
  4. dh,.
  5. pastu nak kne add owg la kn,.,x bez arr klau xde kwn..
  6. mula2 type nama owg yg kte nak add dkat SEARCH FRIEND.
  7. pas 2 trik pix dia kluar n korg akn nmpak ni kn..

cntoh ble kte tarik pix tu..


K arr setakat tu je yg ara bleh tlg..ehehe..sowie if info salah..p ara buat mcm tu jdi jerk..
ehe..n klau korg ada info bru sal natang ni ctnggl komen kat cni erk..
eheh..
haa jgn lupa add ara pulak..deliaRaYushe...
SALAM..


THANK YOU FOR READING

Sunday, 25 December 2011

<------meh berpindah ke mface..wooww...



Assalamualaikum..
sekejap ada skjap xde..
itulah saya..ahaha..fhm2 la erk..org nak amik final exam ler..
ehe.tdi ara dok usha2 twitter org..
paz tu ttgk stu tweet yg nmpk mcm menarik minat ara ler..
ehehe..besh..
MFACE..
ara apa natang tuh???
ulalala..tu la laman sosial yg baru je dilancarkan 13 disember baru2 nih..
n yg pling special nyer mende ni org m'sia yg buat..
ahaha..spa lg klau bkn DATO AC MIZAL..
ehehe....bgi sesape yg x join lg meh arr tkan link ni..SINI..
ble lgi kte nak bjasa dgn ngara kte sndiri kn..
ye lah dri mngadap facebook jer yg ok kjap paz 2 x ok dh..
byk naa virus kn..ahaha..
x rugi pun sign up mface nih...ehehe..jom ara bgi tunjuk ckit rupe mface tuh..


HA tuu arr sample home dia..ehhe..
bru lgi aww

ni lak sample dia..mcm blog wooo..apuu..
siap ada bird2 lgi..mcm tweet plak..


k arr ara sje nak seru pda spa lgi yg x sign up tu sila2 lah k..ehehe..
cuba yg baru wey..
aha..k arr ara nak study..ehehe...
SALAM..


p/s : kpda yg dh buat tu jgn lupa add ara keyh..deliaRaYushe




THANK YOU FOR READING



Thursday, 22 December 2011

GOs!P2 my lovely AcT0R ***

Assalamualaikum..
aha..ara mnghilg 2 ari..g mana??
ade je lah..cume x rjin nak updated blog..ehehe..
biasa la tu manusia kn mmg memiliki sifat rajin malas tuh..
dadadadada....ada baca tak post title ara kali nih..
woo gmpak gler..
tu pun ara tdgr dri radio era tdi..al maklum la pendengar seta radio era kowt..
eheh..kbetulan lah akak dj tu cakap2 sal berite sensasi..
paling x tahan ble dia sebut nama FARID KAMIL..
ensem kowt..trus fokus dgr radio..ahaha..
nak tau x ape je yg dj era tu cakap sal mamat tuh..
haa op coz arr gosip2 dia an pompuan..ahahaa..
p an sape erk..
Irma Hasmie??eh tu kan cinte lame..
Lisa Surihani??ayoo..awek Yusry tuh..
abeh tu sapa plak..lalalala...DIANA DANIELLE..
pening tgk couple ni skjp on skjp off..
p yg terkini la yg ara nak cite ni..ara p search kat google tdi..n amik arr keratan dr BPOP..
korg bace2 lah k..
fuyooo...cinta jarak jauh tuh..nak gak lah..ahahaha..
jgn ngengada lah..ara dh merasa kowt jauh2 mcm tu..ada la lam 3 tahun cam tu..
ehehe..
k arr ara nak mandi mlm ni ada AGM NOVAC..
x sudah2 an AGM...ble la nak study nyer..sabo je lah..



if korg x jmpa cite tu..tgk arr yg ada pix ni tu lah dia..
p baca...jgn telepas gosip ini..ahaha...
SALAM..

Tuesday, 20 December 2011

** BACKGROUND YG CHOMEI ♥♥



hye guyz..
ilham nak buat ni dtg ble dlm subjek ara skang ada gak arr blaja sal ni..
so d ksempatan ni ara nak tlg kengkawan ara la..
mmg ar ara x layak nak ajar..
ye lah blog sndiri pun x brape..
p atliz dpt tlg owg..ara dh puas ati..
 k arr ara nak ajak korg ikut step2 ni nak ltak background yg cantek,chomei n cute lam blog..
 ikut aww jgn x..

  1. Cari la background yg korg suka kat SINI ..klau nak yg len ada gak..SINI dan SINI..tu je yg ara tau.,.ehe..if korg da link lain share la an ara k..
  2. If done copy CSS CODE.
  3. dh settle cari nak kene ltak lam blog pulak ann..
  4. Log In - Dashboard - design/layout - page element - add a gadget - HTML/Javascript
  5. paste code yg korg copy tdi kat ruang html tuh k..
  6. siap > 
  7. p/s preview dulu b4 save k..if puas ati save arr..klau x jdi comment cni..t ara cuba tlg pe yg mampu..

k arr..tu jerk..syg u ollzzz..

Sunday, 18 December 2011

edisi ke 4



yu aww..d kesempatan ini ara nak ajak korg belajar bhsa srawak..lalalala..
mlm ni ara nak bgi adiah special ckit..coz tdi dok terjah2 fb owg tetiba jmpa ilmu sgt berguna..
eheh..suka sgt baca stat dia ni..apa lgi..jom tgk..>>>>>


haa..nice kan..yg d HURUF BESARkn 2 word2 bhasa srwk..lucu gak bile smbg an bhsa melayu...p nice amat..eheh..blaja bhsa ni x arr susah mana pon..asal rjin tnya olang..ehehe..
k arr..kta jumpe d edisi seterusnya k..
syg u olzzz..daa..SALAM..



** mud baik nak upload pixca*lalalal..

yeah..nampak naa pelahap nye kan..suma pon abiz..lalala..

Assalamualaikum..
yehaaaa...gumbira aty bru paz songlap2 upz soping wif my darl my hero..
baru tau dia ada kehebatan cari high heel gak..lalala..
cyan dia terdera oleh kerenah ara...
penat + letih + lelah + sengal suma da..
lma tol nak jmpa yg sesuai..ayoo..

*********
balik kpda tjuk asal..act bru skrg ara ada mud nak upload pix tu pun setelah berkali2 rq dri akak kita tuh..
sabo je lah..maaf ye kak..ara bru terjumpa usb bb ara nih..
kah3,,,
pix2 yg ara nak upload nih pix tem MALAM BIDADARI SYURGA n hari hangout sekawan.
lalalalala..sowie da burok ckit..


ni lak kak ROZZY..ehe..mlm bertuah utk dia..

yg cantek ara punye KAK LONG..ehehe..






jgn lepaskan peluang beranggun d toilet..aha..


my kakak2..
*************************************************************


lalalalal..candid tyme..


k arr..dh lmbat rpanya..lalala..ara xsdar plak....maaf la ara x brapa nak pentar bab upload2 nih..
tu yg nmpak mcm besepah ckit..x pe arr..ahaha..
dgn lafaz bismillah ara akhiri entry kali nih..aha..
syg u olzz...eppy slalu...
SALAM..

Saturday, 17 December 2011

♥ sPec!aL g!ft fRom h!m ♥



Assalamualaikum..


Hye ollzz…di kala owg bduyun2 nak g ko k ara pulak??
Ahah..dok mngadap lappy la..rest sekejap lpas mgadap math..
Ara excited sgt nak cite sal tuuutttt..ahahah..act smlm lagi ara nak kongsi cite ni..
P oleh krana situasi kesedihan x mngizinkan jdinya kena buat ari ni arr..
(x pe arr suma nye slh ara..huhuhu)
P/s penaja :TOLONG UBAH PERANGAI K..
K arr ara bukan nak cita sal tu senanya..semalam ada org bgi hadiah kat ara..
Hadiah???x tau arr..p adiah ni bkn dlm bentuk brg je ann..so ni pun tglg dlm adiah jgk arr..
Ok dia ni ara knal since ara solah mngh lgi..p umo dia muda lgi arr..
Yg paling penting ara suka nama dia n mata dia..(wink*)
Bcahaya kowt..klau korg nak tau ara ni suka bnda yg pelik2..
Sma gak arr..nma dia plik kit..x pnah ara dgr..
Slama2 knal bru 2 kali jmpa face 2 face…x leh jumpa salu..
Jatuh cinta kang payah..ahaaah..
Smpai skrg pun ara jatuh cinta an mata dia…sila jgn slh fhm ok..x elok.
Haa lupa nak ckp dia ni arr inspirasi ara..b4 knal dia x pnah pun minat kaler purple..
Lpaz tu..fhm2 la..skrg pun lam blik ara purple semuanya…lalalala..
Sgt bertentangan dgn kaler yg ara minat..ara minat red kaler..smpai sekrg masih setia..
Ara x lupa arr..memori2 spnjg knal an dia..indah sgt..
VAN HOUTEN..2nd tyme ara dpt coklet yg blainan jenama..
Salu mest owg bagi Cadbury an..ahaha..yg 1st  tu mesti arr my darl my hero yg bgi..
Siap ada kngn lgi tem dpt tu…ahahaha..
Berbalik kpd topik asal..smlm dia (bukan my darl my hero aww) bgi ara 1 vid..
Lagu arr..siap suruh hayati lgi..ahahah..klakar…ara pun nak kongsi gak an korg apa vid yg dia tu bgi…ehehe..
So sweet…p cdeyh gak arr…jiwang pulak…aiya..


mcm ni arr upa coklet yg dia bgi tuh..keh3..

video
 ni plak adiah yg ara dpt dri dia,..sweet kan..keh3..


ahahah..skrg dh tau kan ara dpt apa..ehehe..ko ade??
p korg jgn slh sngka pulak aww..ara tetap ada my darl my hero yg ara syg sgt..
dia ni someone special jerk..ara setia pda yg 1 aw..ehehe..
k arrr...ara out dulu...nak smbg blaja..
kesimpulan yg dpt kita ulas dri vid 2 : x smua owg yg kita cinta akn jdi milik kta.
x smua owg btuah dpt memiliki owg yg dicinta.so yg betuah tu jga la baik2 k..
bgi yg kurg brnasib baik tu..redha jak la k..x slh klau nk truskan cinta tuh..p engt2 la owg tu bkan kte yg pnya..

p/s : vid ni d post tiada niat utk tujukn kpda sesiapa..maaf klau ada yg terasa..
thankz kpd penaja yg hadiahkn lgu 2..akn ku ingat smpai bla2..(1212)



Thursday, 15 December 2011

<< UPDATED>>


Assalamualaikum..

Lamanye dh asa x jenguk2 binatang alah ni..ayo..
Janji pun x tertunai..maafkan kekhilafan ara keyh..
Bz la wak..final exam is around the corner..
Dup dap2..hihi..ari ni bday ara aw..
Tq buat insan2 yg mngingati tarikh ini..
Terharu sesgt..n x lupa jgak gram an 2 ekor budak..
Aha..pgi2 dah PING2 owg..
Aiya..x snonoh tol..p x pa lah..eppy..
Dlm pada kegembiraan ada gak arr cdeyh nya..
Owg2 istimewa lam idup ara,..x wish agi..
X engat ke diorg?? Think +ve ara..
Engt tuh..mayb x de kdit ke,x pat on9 o yg sewaktu dgnnya..

(haa jgn x tahu..mud ara kblkngn ni sgt tidak ok..smenjak dpat masuk tgk2 intai2 chat diaa..
Cdeyh sgt baca..hati perempuan mana x cdeyh…. Tlg lah wahai lelaki sedarlah..
Ari2 bahgia ceni pun nak wat owg kit ati,.ntah sapa la rakan2 bbm dia an..dlm chat dah mcm 2..)


Yo ai..ari ni mud ara ok ckit..bday gurl la katakn..jum terjah bhasa srwk lgi..
Nak bgi brapa ewh..10 je lah ewh..

10 words 4 today (1512)
1.        LAWA = SOMBONG
2.       TOK = INI
3.      PAKEY = PAKAI
4.       CNEY = MANA
5.       KEDAK = MACAM
6.       TETAK = KETAWA
7.       KLAKA = CAKAP
8.       NANGGA / TANGGA = TENGOK
9.       BALIT  = BALIK
10.   BILIT = BILIK


DONE,,OKEYH ARR,,ARA NAK READY2..PASH NI ARA ADA KELAS TITAS..
ASA MCM MLZ JE NAK PERGI..P X LEH ARR..JG DIIKUTKAN ATY SGT..
KEH3,,(Jgn tiru aksi pemalaz ini )
K syg2,,ara chau lok..daa..syg u ollzz..
SALAM..


Friday, 9 December 2011

<< Nak belaja bahasa SARAWAK (sesi ke 2..) ?>>>


tajuk entry xda kaitan ok dgn gmbr ni...sj nak tunjuk ckit sifu dia sapa,..eheh..

Assalamualaikum..
Ayo..bz la plak kblkgn ni ewh..
Almaklum la.x lme agi final exam..
P ara dha janji nak ajar kan..
Ok arr ara x pat lma2 cni..maaf..
Lets start..

10 words 4 today..
1.      Ceridak = kotor
-bilit ya ceridak..
-(bilik itu kotor)

2.      Mbak =bawa
-mbak buku aku kelak
-(bawa buku aku nanti)

3.     Polah = buat
-pa polah ko??
- (apa kau buat??)

4.     Siktauk = tak tahu
-aku sik tauk pun ada kelaz
-( aku x tahu pun ada kelas)

5.     Nang=memang
-nang mcm ya
-( memang mcm tu)

6.     Kecik = kecil
7.     Balit = balik
8.     Iboh = jangan
9.     Miak = budak
10.  Kinek = sekarang..


Ok done..hehe..sowie 5 je ayat yg mampu ara buat setakat nih..
Eheh..check it out..
Daa..syg u ollzz..
Salam..

Thursday, 8 December 2011

<< KELAS PERTAMA >>>


ASSALAMUALAIKUM>>>
:: di kala mlm sunyi ini tetiba plak rasa mcm nak nyanyi lagu negeri..
:: jgn x tau lagu negeri apa,op coz arr SARAWAK..
Even my dad org Labuan p tanah tumpah darah kat sarawak ok..
Ngee..
Kebelakangan ni ara byk gak arr tgk post wall owg x puas ati an owg2 sarawak nih..
Ara pun x tau apasal..cdeyg gak arr..especially student yg kat snanjung mcm ara ni la..
Mesti ada sipi2 crita yg x elok..knapa mcm 2 ewh??tlg jelaskan buat yg mngetahui..
Kita ni kan dlm 1 ngara x elok tau wat cam 2..plg sayu lgi bla dgr ada kwn mrungut dia d sisih..why?why n why??
Hurm nasib baik ara x brada lam situasi tu..
Lgi 1 correction kpda insan2 yg dlm mind set dia kata :
*      Owg swak dok atas pokok ke??
*      Ada line celcom,maxis digi ke ctu??
*      Byk x shopping complex??
*      Ada tenet x ewh??
*      Pizza hut ade ke sna?
*      Rmah mest buruk an..
*      Dan lain2 yg x terfikir d otak skrg
Buat pgetahuan korg swak bkan mcm 2 tau..itz totally different..Cuma nak gtau ada sstgh budaya kat cni yg x nak generasi2 baru x knal zaman sbelum ni..so mngkin korg msh tgk bnda2 yg msh lama 2..
Part yg tuh ara bleh trima lgi..bla dh kait pasal imej budak srwk lah,pasal pakaian diorg,cara cakap,pergaulan,social n dotdotdot…
Klau yg tu tlg lah be matured ok dlm berfikir..suma 2 xda kaitan pun an negeri..
So klau nak mngutuk,kutuk je la owgnye,,
Cdeyh aw tau hal2 mcm ni blaku kat ngara ni..so kpda pencipta2 pages o blog o group o yg sewaktu dgnnya,,klau nak kutuk 2 engat2 la dunia ckit k….
Nobody perfect..
::::::::::::: setakat ni ara eppy sesgt kwn an budak2 kat cni..:::::::::::
Ikhlas tau..
Ara bahagia knal dgn budak2 cerobeh(byk mulut) nih..
Ara syg korg aw..
>>>> kak ROZZY
>>>> KAK LONG (AFIKAH)
>>>> PUTERI MEGAT
>>>> DIANA
>>>> Ainaa
>>>> Lynn
>>>> Shu
>>>> Husna
>>>> Izzatul
>>>> + akak rumet SITI NOROHIMAH…


Alaa melencong  lari dh dari idea asal..alomak..ehehe..
Sebenarnya kan tdi ara engat nak sembang2 pasal bahasa Sarawak,.
Req dr kengkawan ..ehe..INSYAALAH klau xde hlgn tiap hari ara update pasal nih k..
Act ara pun x brapa sgt bhsa ni..ajar yg simple2 je k…sweet..
Ckit2 le kan..owg ckp ckit2 lma2 jdi bukit..
Yea2..
10 words for today..
1.     KAMEK (KMK) = SAYA
2.    KITAK (KTK) =AWAK
3.    CYAR@SIA= SANA
4.    CNUN@SINUN =SANA
5.    CTOK = SINI
6.    KENAK =KENAPA
7.    DIBAH = DIBAWAH
8.    KELAK = NANTI
9.    MAUK @MOK =MAHU
10. SIK = TAK @ TIDAK.

Ok dear,,finish ..ari nih ara kurang rajin la..klau rjin t ara sertakan contoh ayat keyh..mcm blajar tatabahasa bm pulak..
Ahah..k arr ara dah nantuk..nak tdo..nunyte..
Sblum lupa ara minta maaf k if topic atas tu x brapa elok utk d ulas..
But itz juz suara hatii…

For all sarawakian readers sowie klau ada yg tersalah ajar..tokrg tlg la k tegur2 o btulkan..post ah coment dbah ya k,..sweett..

Darl sowie x focus msez…plh menda tk bha..ya lah susah da hobi baru..
Syg u ollzz…>>>